Over ons

Midden in het centrum van Amsterdam staat ons huis aan de Keizersgracht tussen de Leidsegracht en de Leidsestraat, een mooi 17e-eeuws herenhuis. In 1999 zijn wij daar gaan wonen en hebben er 2 gastenkamers ingericht voor B&B. Bewust hebben wij gekozen voor B&B volgens klassiek concept waarbij wij een verzorgd ontbijt in de ontbijtkamer serveren en de gastenkamers zich in onze eigen woning bevinden.
De gastenkamers bevinden zich op de bel-etage en in het souterrain. Het weidse uitzicht op de prachtige gracht en het boeiende straatleven is uniek! De kamers zijn zo gesitueerd dat de gasten te allen tijde makkelijk in en uit kunnen lopen met hun eigen sleutel.
Buitengekomen is op enkele minuten loopafstand het begin van de Jordaan met zijn unieke buurtsfeer, het bruisende Leidseplein, de Dam en daarachter de Wallen. Een tramhalte is op nog geen halve minuut lopen van onze voordeur.

In 1999 hebben wij het huis ingrijpend gerenoveerd. Sindsdien heerst er in het huis een sfeer waarin iedereen zich snel thuis voelt. Antieke en moderne meubels, fraai stucwerk, oude balken en met zorg gekozen kleuren dragen daaraan bij.
Het huis heeft door de eeuwen heen veel veranderingen ondergaan. Het eigenaardige grote kozijn bovenin de voorgevel verraadt een historisch feit. Dit heeft dienst gedaan als raam voor het atelier van de schilder Simon Maris die het pand van 1904 tot 1927 heeft bewoond. In die tijd was het huis een “salon” voor artistiek Amsterdam. We zijn daarom op zoek gegaan naar zijn kunstwerken en hebben op veilingen een aantal schilderijen van Maris verworven. Die hangen nu in de ontbijtkamer.

Het laat 17de eeuwse huis heeft door de eeuwen heen veel veranderingen ondergaan. Het eigenaardige grote kozijn bovenin de voorgevel verraadt een historisch feit.  Dit heeft dienst gedaan als raam voor het atelier van de schilder Simon Maris die het pand van 1904 tot 1927 heeft bewoond. In die tijd was het huis een “salon” voor artistiek Amsterdam.
Na alweer een ingrijpende renovatie in 1999 heerst er in het huis een sfeer waarin iedereen zich snel thuis voelt. Antieke en moderne meubels, fraai stucwerk, oude balken en met zorg gekozen kleuren dragen daaraan bij.

In de grote keuken aan de achterkant van ons huis maken wij iedere ochtend een gevarieerd ontbijt klaar met o.a. croissants en broodjes vers uit de oven, yoghurt, melk, muësli’s, vers geperste sinaasappelsap en een ei naar wens. In de aangrenzende eetkamer, die uitkijkt op de tuin, kunnen onze gasten aan de lange tafel aanschuiven.
Door de jaren heen is de B&B in talloze tijdschriften, kranten en reisgidsen beschreven waarbij de unieke huiselijke sfeer, goede persoonlijke service en de perfecte locatie vaak werden genoemd.
In 2004 was Wildervanck Bed & Breakfast winnaar van de prestigieuze Nederlandse Bed & Breakfastprijs en daar zijn we natuurlijk trots op.
Wij blijven ook de komende jaren onze gasten graag ontvangen en helpen bij het kiezen uit het aanbod aan musea, winkels, restaurants en andere bijzonderheden van het Amsterdamse leven en haar omgeving.